Over ons

Ons specialisme

Hollandsche Makelaardij is gespecialiseerd in de verhuur en aanhuur van woningen en bedrijfs onroerend goed. De directeur/oprichter Thom Rigter is al enige tijd actief in de Makelaardij en heeft een groot netwerk opgebouwd met name in de Randstad. 

De Hollandsche Makelaardij is een modern makelaars kantoor met oude gewoontes, gericht op een professionele en vooral een persoonlijke aanpak. Professionaliteit en een goede dosis enthousiasme kenmerken het bedrijf. U kan van ons verwachten dat wij altijd voor u klaar staan. U bent 6 dagen in de week welkom bij ons op kantoor. Op een van de mooiste plekken in Amsterdam voeren wij ons eerste kantoor.

Afspraak maken

Holland zn. Streeknaam, Oudnederlands Holtlant, dit stamt af van hout-land, bosachtig gebied (918-1060). In het jaar 1100 werd het eerst gesproken over Holland. In 1802 is het koninkrijk Holland officieel opgericht. Om de dominantie van de twee grote provincies te verminderen is dit in 1840 gesplitst in Noord- en Zuid Holland. In veel talen wordt Holland gebruikt als Nederland, dit komt door de beeldvorming die stenotypen kende in het verleden en nu nog steeds, in Holland droeg men klompen en bijzondere klederdracht en had je overal tulpen met prachtigemolens, de gouden eeuw met reusachtige handelsvloten. Tegenwoordig zijn daar de Deltawerken, coffeeshops en Heineken bier aan toegevoegd. Holland is en blijft het politieke, economische en culturele centrum van Nederland.